Diplomat en Funció Gerencial per ESADE, Màster en Administració Pública i Coach Executiu per la International School of Coaching, Sergi Mingote, després de més de 20 anys realitzant expedicions d'alta muntanya i aventures esportives arreu del món, imparteix conferències sobre les seves experiències, valors i coneixements. 

Aquestes xerrades s'adrecen a quatre àmbits diferents: 

 

  • A col·lectius esportius, associacions i clubs de muntanya, on explica en primera persona els reptes esportius i els ascensos a les muntanyes més altes del món: "La vida com a repte".


  • A empreses, on aplica els seus coneixements en matèria de motivació i capacitat de lideratge dirigit a treballadors i directius de qualsevol organització: "Mètode Everest: motivacions i lideratges".


  • A centres educatius, on els valors són els protagonistes mitjançant la conferència: "Amb esforç i actitud, aconseguiràs els teus cims".


  • A administracions públiques, on explica la transferència dels valors de l'esport a la tasca que ha desenvolupat durant 8 anys com a alcalde del seu municipi: "Treball i equip: Everest & alcaldia".